Ondernemers-fit succesverhalen

Lees de verhalen door op de titels te klikken

Ik ging voor de "kilo's",..... het werd totale vitaliteit!

Na reeds een aantal mislukte pogingen om zelf structureel kilo's kwijt te raken, leek het mij verstandig om daarbij eens hulp in te schakelen. Na enig speurwerk op internet kwam ik de naam van personal trainer Tom Laurenssen tegen en greep de telefoon. Binnen enkele dagen had ik een goed gesprek met Tom en besloot onder zijn hoede aan de slag te gaan.

Snel constateerde Tom dat mijn lichaam vele gebreken vertoonde; in het verleden heb ik een aantal malen een hernia gehad (nu chronisch), achillespeesverlengingen, mijn enkel, scheenbeen en kuitbeen gebroken bij een ongeval, etc. Dat Tom scherp let op een goede houding bij het uitvoeren van de oefeningen was voor mij dus zeer van belang. Zelf een reguliere sportschool bezoeken en 'aan de gewichten gaan hangen' met zogenaamde begeleiding is voor mij dus geen goed idee.

Enfin, ik begon tweemaal in de week een uur te trainen onder toezicht van Tom. Bij mooi weer gingen we de bossen in en dan leek de intensiteit nog hoger dan binnen in de trainingszaal. De 'man met de hamer' kwam ik op de mooie en rustige zaterdagochtenden in het bos dan ook geregeld tegen.

De kracht van de aanpak van Tom zit niet alleen in de sportbegeleiding, maar ook in het stellen van de juiste vragen omtrent leefstijl, voeding en werk. Daarbij stimuleert hij je om de juiste keuzes te maken en je prioriteiten helder te krijgen. Bij mij was dat ook nodig; drukke baan in onderwijs, een eigen consultancy-bureau, nog een bedrijf met partners, voorzitter van een plaatselijke politieke partij, een vrouw met een drukke baan, 2 jonge kinderen, elke zondag op het hockeyveld staan, fijne familie in de buurt en een druk sociaal leven met leuke borrels en etentjes & uiteraard trainen bij Tom.

Zoals vele Nederlanders begon ik met sporten (met een personal trainer) omdat ik mezelf te zwaar vond en blijkbaar niet de discipline kon opbrengen om zelf tot resultaten te komen. Uiteraard ben ik vele kilo's kwijtgeraakt (14 kilo), maar heb zoveel meer teruggekregen dan alleen gewichtsverlies: denk hierbij aan: 'minder snurken', 'geen maagzuur meer', 'geen rugpijn meer', 'meer in balans', 'sterker' (prettig bij optillen jonge kinderen), 'sneller en fitter op het hockeyveld' en vooral in staat betere prioriteiten te stellen.

Dit laatste heeft geresulteerd dat ik afscheid heb genomen van vele bezigheden en zelfs aan een compleet nieuwe loopbaan ben begonnen.


Tom, bedankt!

Bob van Leur

Bob van Leur

Artikelen over voeding of afvallen, bewegen, geluk en meer.

De drie pijlers

De drie pijlers geven houvast en uitleg over jouw hulpvraag. Kies één van de pijlers voor meer informatie. --->

Een personal trainer helpt jouw bij bewegen.

Training

Gezond bewegen is dat je pijnvrij en zonder compensatie gedrag je dagelijkse bezigheden kunt uitvoeren.

voeding

Voeding

Afvallen is slechts een middel om jezelf beter te gaan voelen, gezonde voeding geeft positieve energie.

Lees meer over denken en voelen.

Coaching

Een balans in negatieve en positieve emoties zorgt ervoor dat we ons beter gaan en blijven voelen.