Slank & Fit succesverhalen

Klik op de titels om het verhaal te openen.

22 kg was bijzaak...dacht ik.

Hierbij wil ik graag mijn verhaal vertellen over de tien maanden die tom mij begeleid heeft. Half augustus heb ik me aangemeld bij tom met de vraag, wat kun je voor mij betekenen. Mijn probleem was dat ik vooral mijn spieren sterker wilde maken, gezien mijn langdurige blessures. De opmerking van mij was toen ook, en al wat ik dan ook afval is mooi meegenomen.

Tom vertelde dat dat zeker mogelijk was en heeft na een intake een programma gemaakt wat voor mij wenselijk was.
Ik heb toen voor mij een hele goede keuze gemaakt in mijn werkzaamheden om die te gaan verdelen.
Zodat ik meer tijd aan mij zelf kon besteden.
Ik heb me toen goed bezig gehouden met mijn eetschema en het sporten.

Wat ik heel positief vind aan de begeleiding bij tom is dat je alles mag eten en zelf aan de gang gaat met het combineren van je voedingslijst.
Zodat dit realiseerbaar blijft ook voor in de toekomst.
Als je eenmaal je balans gevonden hebt in je eten en daardoor ook succesvol afvalt.
Krijg je dubbele energie om het steeds meer uit te gaan bouwen.

Steeds laat Tom je weer de volgende stap doen en praat je per keer je ervaringen bij en krijgt nieuwe adviezen.
Wat ik belangrijk vind dat ook de medewerking van je gezin er moet zijn om je doel te kunnen behalen.

Na ongeveer tien maanden ben ik 22kg afgevallen.
Dit geeft je zo veel nieuwe mogelijkheden, zowel geestelijk als lichamelijk.

Ik ben super blij met de begeleiding vanuit tom.
En wil hem hierbij ook hartelijk bedanken voor mijn nieuwe ik.

Groetjes
Patricia dekkers

Bewust gezonder leven! (15 kg afgevallen)

2010 stond voor de deur en opnieuw had ik het voornemen om af te vallen en meer te bewegen. De ‘jojo’ was weer begonnen! 
Februari 2010, mijn leven stond opeens gigantisch op zijn kop; mijn vader overleed plotseling! Daar sta je dan met een dochter van een paar maanden oud en een huis wat volledig plat ligt omdat we net begonnen zijn met een gigantische verbouwing. Hoe ga ik het allemaal aanpakken? Hoe ga ik dit verwerken? Kortom, mijn leven was een puinhoop op dat moment. Maar na regen komt zonneschijn en eind 2010 kregen we een duidelijke streep te zien op onze zojuist aangeschafte zwangerschapstest!

2011 stond voor de deur en wederom had ik het voornemen om af te vallen en meer te bewegen! Nu was de situatie toch wat anders, nu wilde ik echt. Ik wilde fit zijn voordat mijn tweede kleine werd geboren. Maar hoe ga ik het nu echt volhouden? Ik begon in eerste instantie zelf met wat gezonder te eten. Het eerste weekend in januari stond ik dan ook in de sporthal van Zeeland. Nee, niet in de zaal maar met een biertje en een broodje kroket in de kantine. De jojo was er dus alweer.

Op dat moment komt er een groep jonge gasten de kantine binnen. Ze hadden zojuist een potje gevoetbald en het zweet stond nog op het voorhoofd. Lang geleden, dacht ik nog, dat ik er zo sportief uit heb gezien. Plotseling kwam één van die jonge mannen naar mijn toe. Nu kende ik hem wel van gezicht en naam, maar stelde zich netjes voor; het was Tom!

“Sjoerd, ik heb gisteren van wat mensen gehoord dat jij graag wilt afvallen, klopt dit? Zo ja, dan kan ik je daar mee helpen, als je dat zou willen. Hier is mijn kaartje, een geheel vrijblijvend gesprek kan altijd!”

Ik was een beetje overdonderd. Er komt zo maar iemand naar mij toe die mij wil helpen? Maar….dit was precies wat ik nodig had! De eerste stap was gezet en wel door Tom! Ik wist, zag en voelde dat het nu goed ging komen. Ruim een week later hadden we ons eerste gesprek, wat we maar meteen gebruikt hebben als intake.
Tijdens dit gesprek werd me al snel duidelijk dat achter deze “jonge gast” iemand zat met een gigantische kennis op het gebied van sport, voeding en bewust leven! Het eerste doel werd gesteld. Ik woog 98 kg en wilde terug naar 90 kg. Tom deed daar zonder aarzelen een schep bovenop; je kunt gemakkelijk de 85 kg halen! Op dat moment dacht ik; dit komt goed. Het zelfvertrouwen wat Tom uitstraalde sloeg over op mij! Schriftje bijhouden, opschrijven wat je eet, waar liggen je kwetsuren?, hoe ga je nu opbouwen met sporten?, dipjes!, we hebben het allemaal besproken en doorgenomen.
Het resultaat liet zich al snel aftekenen! De 90 kg was gehaald en ik had nog een aantal weken te gaan! Zou ik het dan toch redden, die 85 kg?

Ja hoor!! Twee weken voor de ‘deadline’ woog ik nog maar 84,7 kg. Mijn doel was gehaald!
Nu, augustus 2011 heb ik een gezonde dochter van 3 maanden oud en ja…..Ik ben fit!!!

Tom bedankt!

Omslagpunt van m’n leven....

Het werd tijd dat er iets ging veranderen in mijn levenswijze. Want dit kon niet langer meer.

Mijn broer en een collega hadden ook bij Tom getraind. Ze waren erg positief en hierbij zag ik goed de resultaten. Dit gaf mij inspiratie. Dus besloot ik zelf ook om het roer om te gooien en ben ik na carnaval begonnen met personal training bij Tom Laurenssen

Hierbij had ik 3 doelen gesteld
1. Fitter worden.
2. Afvallen voor nieuwe kleren, want dat winkelen was elke keer een ellende.
3. Beter in m’n vel zitten.

In de eerste week heb ik alles bijgehouden, wat ik normaal in een week at op het programma van Tom. In deze week kreeg ik meer inzichten wat mijn keuze waren op voeding, dat was wel even schrikken. Hierna begonnen we met het aanpassen van m´n levenswijze, belangrijkste aandachtspunt was dat ik wel bij mezelf moest blijven.

De tijd die we er voor hadden gezet om mijn doel te bereiken, was, in 7 maanden 26 kg afvallen.
In de eerst 5 maanden 2x per week personal training, naast mijn (zaal)voetbal activiteiten.

Het voeden en sporten gingen doordeweeks goed en ik verloor al snel veel kilo´s. Het enige wat minder ging, waren de weekenden, waar ik toch wel eens over mijn grens ging. Maar des ondanks ging m’n gewicht omlaag.

Het fijne is dat ik me vrijheid in mijn keuze naar eten en drinken heb kunnen behouden. Nu 7 maanden later voel ik me gezond, zit beter in m’n vel en ben 21,4kg in 7 maanden afgevallen. Verder was de 100kg grens passeren een mijlpaal voor me. Het winkelen is fijner en heb nog nooit zoveel uitgegeven aan nieuwe kleren op een dag. Een complete nieuwe garderobe! Het fitter worden gaat ook beter, en heb heel wat minder kilo’s mee te sjouwen.                                              

Een strakke buik was het enige waar ik nog op zoek naar was

Je kent het wel… je denkt dat je gezond eet en goed sport, maar toch krijg je het steeds maar niet voor elkaar om dat strakke buikje te krijgen. Wat begon als een opmerking voor de grap op een bericht van Tom, is geresulteerd in die strakke buik die ik zo graag wilde. We hebben een afspraak gemaakt en daaruit heb ik  besloten om het toch een kans te geven, ondanks dat ik een beetje dacht: ik heb alles toch al geprobeerd!

Samen met Tom heb ik gekeken naar mijn bewegen, wat er in eerste instantie gewoon goed uitzag. Tom heeft me wel extra oefeningen voor mijn spieren gegeven. Ook hebben we gekeken naar mijn eetgewoonten, ik heb een week bijgehouden wat ik eet en beweeg op een dag en daarop hebben we gekeken wat er veranderd kon worden. Als je echt op gaat schrijven wat je precies eet op een dag, kom je er eigenlijk pas achter dat je stiekem toch nog veel onnodige dingen eet op een dag.

De kilo’s verdwenen en de strakke buik kwam tevoorschijn, nou ben ik nooit dik geweest, maar dit resultaat geeft mijn eigenwaarde wel weer een hele boost, waar ik het uiteindelijk voor heb gedaan!

Tom bedankt!!

Ik zit niet lekker in mijn vel

Ik zit niet lekker in mijn vel. Het heeft verschillende redenen, maar het meeste was mijn gewicht. De site van Tom Laurenssen had ik al een paar keer bekeken, naar de succes verhalen van anderen, en dacht, dat kan ik toch niet. Tot 10 september, ik trok toen mijn stoute schoenen aan, en stuurde een mailtje naar Tom.

De intake volgde erop en was emotioneel best zwaar, alles kwam eruit wat mij dwars zat. We hebben toen samen gekeken, hoe we het beste te werk konden gaan, en maakte een afspraak, dat we 3 maanden aan de slag zouden gaan.

Mijn doel: fit worden, daardoor lekker in mijn vel komen en 15 kg afvallen. Tom vertelde mij al dat het kon zijn, dat we na 3 maanden de 15 kg niet gingen halen. Op de weegschaal: ik vond het wel even spannend, want ik keek nooit op de weegschaal. Er kwam 95.6 kg te staan. Daar schrok ik niet zo van. We gingen testjes uitvoeren, naar mijn idee gingen die al best goed.

Ik zou de komende weken mijn eetpatroon bij gaan houden, dit op zich helpt al, want je gaat nadenken bij alles wat je eet. Na de eerste week weer op de weegschaal, 1.5 kg eraf. Dat ging snel en gaf me veel vertrouwen om door te gaan. Met Stijn ging ik altijd meer op kracht trainen en met Tom ging ik kijken wat er beter kon en kreeg ik veel informatie over eten en kreeg zo ook te weten dat honger gevoel niet bestaat. Ik dacht bij mezelf, dat kun je makkelijk zeggen, maar ik geloof er niks van.

Festyland staat voor de deur. Ik moest met mezelf van te voren afspreken hoe ik het ging aanpakken. Dit was de eerste Festyland die ik helemaal kan navertellen, en heb het super naar mijn zin gehad. Toch 0.4 kg aangekomen, maar dat is veel minder dan andere jaren, dus pure winst zij Tom

Na 2 maanden zat ik al vele malen beter in mijn vel, er was inmiddels alweer 5 à 6 kg vanaf en de mensen om me heen begonnen al vragen te stellen, ik zie iets aan jou, ben je afgevallen? Dit gaf mij echt een heel goed gevoel. De laatste 3 weken breken aan. Ik dacht bij mezelf, laat ik weer eens 2 x gaan drinken in het weekend en mijn eetpatroon had ik ook niet goed bijgehouden. Meteen 0.3 kg erbij en ik dacht shit, Stan wakker worden, dit kan zo niet.  

Laatste training: Tom pakte het lijstje erbij met de passieve en actieve testen, na 3 maanden gingen we weer vergelijken. Kijk naar het lijstje dat zegt meer als woorden.

Tom en Stijn, echt super bedankt voor de coaching.

Meer bewegen en afslanken

Iedereen kent het wel, je wilt de kilo`s kwijt maar je neemt de stap maar niet. Het idee dat ik moest gaan afvallen, een streng dieet moest gaan volgen en heel veel moest gaan sporten in een sportschool, maakte dat ik de stap niet nam. Wat ik nodig had, was een steuntje in de rug, een stok achter de deur en toen kwam ik bij Tom uit.

Leefstijl aanpassen

In de bijeenkomsten is er gekeken naar mijn voeding, lichamelijk klachten en mijn bewegingspatroon. Door aanpassingen in mijn voedingspatroon en mijn leefstijl ben ik een aantal kilo`s kwijtgeraakt. Ik ben bewuster gaan leven en meer gaan bewegen. Ik heb geleerd keuze`s te maken en daardoor een nieuwe balans gevonden in mijn leefpatroon.

Steuntje in de rug

Het  leuke is dat ik eigenlijk al het werk heb gedaan, want uiteindelijk moet ik het zelf doen. Maar door de bijeenkomsten heb ik toch dat steuntje in de rug gehad, wat ik nodig had om af te vallen.
S
anne v/d Berg

Afvallen, veel hoofdpijn en weinig energie!

De laatste jaren ben ik 10 kilo aangekomen. Het lukte me maar niet om van die kilo’s af te komen. Ook had ik veel last van hoofdpijn en ik was vaak moe. Toen ben ik op internet gaan zoeken naar iemand die me daar bij zou kunnen helpen. Ik kwam daar Tom Laurenssen tegen, het was dicht in de buurt dus ik heb een afspraak gemaakt.

Ik heb erg veel geleerd van Tom. Het afvallen gaat in stapjes en hij leert je het echt zelf te doen. Ik ben uiteindelijk 6 kilo afgevallen. Sinds ik niet meer bij Tom kom val ik nog steeds met kleine beetjes af.  Ook de hoofdpijn verdween en ik kreeg steeds meer energie. Ik ben super tevreden en ik denk dat ik er de rest van mijn leven profijt van heb.

Sanne Leijten

Artikelen over voeding of afvallen, bewegen, geluk en meer.

De drie pijlers

De drie pijlers geven houvast en uitleg over jouw hulpvraag. Kies één van de pijlers voor meer informatie. --->

Een personal trainer helpt jouw bij bewegen.

Training

Gezond bewegen is dat je pijnvrij en zonder compensatie gedrag je dagelijkse bezigheden kunt uitvoeren.

voeding

Voeding

Afvallen is slechts een middel om jezelf beter te gaan voelen, gezonde voeding geeft positieve energie.

Lees meer over denken en voelen.

Coaching

Een balans in negatieve en positieve emoties zorgt ervoor dat we ons beter gaan en blijven voelen.