Slank & Fit na zwangerschap

Klik op de titels om het verhaal te lezen

Zwangerschapskilo’s verliezen, fitter en rustiger worden

Ik heb mezelf nooit echt te dik gevonden, maar ik baalde wel van een paar dingen. De zwangerschap kilo’s, die na 2 zwangerschappen nooit meer helemaal weg zijn gegaan. En het feit dat ik bepaalde kleding, zoals jurkjes niet goed meer kon dragen, vanwege de ‘zwemband’ die er zat.

Om deze redenen ben ik gaan zoeken naar iets of iemand die me kon helpen om deze kilo’s kwijt te raken. Ik had geen zin in allerlei diëten, waarbij je allerlei dure dieet producten moet kopen. Ik kende Tom zijn naam en ben op zijn site gaan kijken. Wat daar stond, sprak me aan. Begeleiding in je eetpatroon, kleine dingen veranderen, met grote gevolgen. Maar ook stress onder controle proberen te krijgen, je fitter voelen, dat wilde ik ook graag. 

Na een intakegesprek waren ik en mijn man enthousiast en zijn we aan de slag gegaan. We zijn 3 maanden lang 1x per week bij Tom geweest. Nu na 3 maanden ben ik 7 kg kwijt (mijn doel was 5 kg) en heb ik bijna helemaal mijn oude figuur weer terug. Ik ben dan ook zeer tevreden. En het mooiste is wel dat ik er geen dieet voor heb hoeven te volgen. Wat we hebben gedaan, is veel bewuster kijken naar wat je eet en hoeveel. Je kunt alles eten, maar je moet keuzes maken. Met elke dag kleine aanpassingen in je eetpatroon, houd je je calorie intake onder controle en ga je vanzelf afvallen. Door nu bewuster om te gaan met mijn eetpatroon, is dit ook echt goed vol te houden. Daarnaast voel ik me fitter, doordat je ook beter let op wat je eet en dat je ook de juiste voedingsstoffen binnen krijgt.

Ook ben ik in deze tijd fanatieker gaan hardlopen. Heb ik dit opgebouwd van 0 tot 10 km. Dit heb ik zelfstandig gedaan, maar het feit dat je begeleid wordt en elke week 1 keer bij Tom sport, gaf mij de boost om ook zelf weer actiever te worden. En ik krijg er enorm veel energie van!

Met dit alles is ook mijn belastbaarheid beter geworden, heb ik geleerd om een onderscheid te maken tussen hoog urgente, midden urgente en laag urgente dingen die op een dag gedaan moeten worden. Hoewel dit een leerpunt voor mij als perfectionist zal blijven, kan ik nu wel gemakkelijker dingen los laten en ben ik hierin ook rustiger geworden.

Tom, bedankt voor deze hele belangrijke start en voor het resultaat. Ik ga op deze goede ingeslagen weg door!

Ik ging voor -5 kg maar kreeg er -10 kg voor terug

Je kent het wel. 8 van de 10 vrouwen zijn niet blij met hun lichaam. Ook ik was daar één van. Het niet lekker in mijn vel zitten knaagde aan mij. Ik heb meerdere malen geprobeerd om er wat aan te doen, maar zonder goed resultaat. De discipline ontbrak. Een duw in de goede richting had ik nodig. Tijdens mijn zwangerschap heb ik me er niet mee bezig gehouden en is dat stuk op een zijspoor beland. Ik genoot volop van het zwanger zijn, en wist dan ook dat er een aantal kilo’s bij mijn huidige gewicht kwamen.

Na de geboorte van onze dochter kampte ik met die overtollige kilo’s, en besloot er nu echt iets aan te gaan doen. Mijn vriend kent Tom en legde uit wat hij precies deed. Dat stond me wel aan, en na een goed gesprek met mijn moeder en vriend, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en zelf contact gezocht met Tom.

Tijdens een gesprek hebben we samen gekeken naar mijn eet- en leefpatroon. Door wat simpele aanpassingen heb ik nu een gewicht bereikt wat ik al jaren niet meer op de weegschaal gezien heb!

Mijn doel was om er 5 kilo vanaf te krijgen, maar uiteindelijk zijn dat er 9,6 geworden!! Nooit had ik durven denken dat ik zou kunnen afvallen zonder te lijnen. Daarbij heb ik ook meer energie gekregen m.b.t. mijn uithoudingsvermogen. Ook is mijn buikomvang met 10,5 cm afgenomen.

Uiteindelijk heb ik het allemaal zelf gedaan en ben daardoor extra trots op mezelf. Dat is me echt een schouderklopje waard!!

Tom, hartstikke bedankt voor je training/coaching!

Yvonne Langenhuijzen

Minder stress en afslanken na zwangerschap

Tijdens mijn zwangerschap nam ik mezelf voor om na mijn zwangerschap mijn eetgewoontes aan te pakken, ik had tijdens mijn zwangerschap een enorme behoefte aan zoetigheid en gaf daar ook gretig aan toe, met als gevolg een viertal kilo's die heerlijk aan mijn buik bleven plakken. Na mijn zwangerschap irriteerden de extra kilo's mij mateloos, vooral toen ik na drie maanden steeds de vraag bleef krijgen of ik misschien zwanger was en mensen mij zelfs feliciteerden. Ondanks de irritatie vond ik het lastig om niet toe te geven aan mijn suikerdrang. Ik vroeg Tom om mij te helpen en daar heb ik tot de dag van vandaag geen spijt van. In 10 weken viel ik 7 kilo af en kreeg ik inzicht en grip op mijn eetgedrag. Samen met Tom heb ik weer ritme in mijn eetgedrag aangebracht, ook weet ik nu betere en gezondere keuzes te maken tijdens mijn ontbijt, lunch en avondeten zodat ik tussendoor minder trek heb. Tom heeft mij bewust gemaakt van hoe om te gaan met invloeden van buitenaf en hoe ik om kan gaan met stressmomenten. Door simpele tips van Tom heb ik een nieuwe structuur aan weten brengen in mijn leefstijl waar ik me heel goed bij voel. Het prettige van begeleiding van Tom is dat hij je goede handreikingen geeft, maar jij degene bent die het uitvoert. Op die manier wordt het een nieuwe leefstijl die bij jou past.

Ik ben ontzettend blij geweest met de begeleiding en mocht ik het geluk hebben om nog een keer zwanger te raken dan weet ik vast en zeker bewuster om te gaan met mijn drang naar zoetigheid.
Tom bedankt!

Rian Bongers.

Artikelen over voeding of afvallen, bewegen, geluk en meer.

De drie pijlers

De drie pijlers geven houvast en uitleg over jouw hulpvraag. Kies één van de pijlers voor meer informatie. --->

Een personal trainer helpt jouw bij bewegen.

Training

Gezond bewegen is dat je pijnvrij en zonder compensatie gedrag je dagelijkse bezigheden kunt uitvoeren.

voeding

Voeding

Afvallen is slechts een middel om jezelf beter te gaan voelen, gezonde voeding geeft positieve energie.

Lees meer over denken en voelen.

Coaching

Een balans in negatieve en positieve emoties zorgt ervoor dat we ons beter gaan en blijven voelen.