Vitalitetiscoach succesverhalen

Klik op de titels om het verhaal te openen.

Minder stress en een gezonder leven door mezelf op de 1e plaats te zetten

Al jarenlang wist ik onbewust heel goed dat ik roofbouw op mijn lichaam aan het plegen was, ik rookte veel te veel, at te gemakkelijk en onregelmatig en sportte al jaren niet meer, puur omdat ik door al dat roken ( soms wel 2 pakjes per dag!) geen greintje conditie meer had. En dat voor iemand met zo'n sportverleden: ik schaamde me dood, maar durfde niet te stoppen met roken omdat ik veel te bang was dat ik veel aan zou komen, en dat had ik er niet voor over. (Drogreden, bleek achteraf, dit was gewoon een slap excuus omdat ik bang was om te stoppen met roken, maar waar die angst vandaan kwam, wist ik helemaal niet)
Tot ik Tom tegenkwam en met hem aan de praat raakte.Ik was in het voorjaar begonnen met een mountainbikeclinici, vond het erg leuk , maar merkte dat ik telkens adem te kort kwam en ooit hoestend van mijn fiets afviel, waardoor ik telkens eerder dan ik wilde op moest geven ( schaam). Tom vertelde me dat stoppen met roken helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn, en dat je er helemaal niet van hoeft aan te komen, als je de boel maar "breed" aanpakt, en jezelf haalbare doelen stelt.

Zelfbeeld

En zo kwam het dat ik elke week een uurtje met Tom ging praten. Samen namen we mijn hele levensstijl, dag- en weekritme door. Tom liet me nadenken over de momenten waarop ik rookte en waarom ik de sigaretten nodig dacht te hebben, liet mij mezelf afvragen wat ze toevoegden en wat voor waarde ze hadden in mijn leven en liet me zelf bepalen welke stappen ik wilde zetten. Tegelijkertijd namen we mijn eetpatroon door, keken naar mijn sportieve activiteiten en dachten na over conflicthantering en naar mijn dagindeling, en de keuzes die ik voor mezelf wilde en mocht maken om me minder gestrest te voelen. Gaandeweg de weken kreeg ik steeds meer inzicht in wie en wat ik werkelijk wil zijn, en wat ik daarvoor nodig heb. En daar hoorden die 30 sigaretten per dag absoluut NIET meer bij! De vorige keren dat ik al halfslachtige stoppogingen had ondernomen, waren telkens vol stress....ik zag alleen maar de nadelen van het "niet meer mogen roken", en nu door Tom ben ik alleen maar blij met de sigaretten die ik niet meer HOEF en wil roken.

Bedankt Tom!!!

Ik heb vorige week een mountainbiketocht van 40 km door de modder gereden...en nog was ik niet kapot. Hoe geweldig is dat gevoel! De sigaretten voegen niks positiefs meer toe aan mijn leven.....ze namen alleen maar een hele hoop rust, conditie en genot af! Dus Dank je wel, Tom, dankzij jou ben ik een stuk bewuster en rustiger gaan leven, zonder de hele dag een sigaret in mijn hand en zonder een grammetje aan te komen......ben zelfs de week van Kerst 1,5 kilo afgevallen. Mijn conditie is met sprongen vooruit gejaagd, ik loop niet meer de hele dag te hoesten, ik geniet veel meer van mijn dochter en vriend, kortom....mijn leven is weer leuk en gezond!

Verandering van leefstijl binnen mijn drukke bestaan, dat kan toch niet

Voor mijn gevoel was ik enkele kilo’s te zwaar en ik voelde me niet 100% fit. Na in contact te zijn gekomen met Tom Laurenssen, zijn we hiermee aan de slag gegaan. Hierbij heeft hij me diverse tips en adviezen gegeven om mijn levensstijl aan te passen. Deze adviezen heb ik niet allemaal opgevolgd maar hebben we er samen voor gekozen om enkele zaken wel aan te pakken.

Eigen keuzes

In 3 maanden tijd heb ik mijn streefgewicht bereikt, dit heb ik gedaan door enkele kleine veranderingen aan te brengen in mijn leefpatroon. De samenwerking met Tom is me uitstekend bevallen, hij begrijpt het drukke dagelijks leven en zoekt samen met de cliënt naar haalbare oplossingen. Ik voel me nu fitter en ik leef gezonder dan voorheen, dit door kleine aanpassingen in mijn leefpatroon. De drie pilaren waar Tom aan vasthoudt blijken ook voor mij uitstekend te werken.
Anoniem

Bewuster leven en een betere stoelgang

Er viel een folder in de bus met de mededeling afslanken met een personal trainer. Na een paar weken zag ik de zelfde folder liggen bij de slager.

Toen ben ik gaan bellen om een afspraak te maken en zo begon ik er aan. Na een prettig intake gesprek te hebben gehad en alles in kaart werd gebracht. Begon ik aan mijn taken om af te vallen minder stress te hebben beter in mijn vel te komen. En vooral een betere stoelgang.
Iedere week werd er besproken wat ik die week gegeten had en werd mijn programma daar aan aangepast. Met heel wat handvatten , tips werd ik stukje bij beetje wijzer gemaakt met de dingen die er wekelijks gebeuren. En iedere week werd het eet programma aan gepast aan mijn behoeftesNa zes weken gingen wij over om om de twee weken te komen dan moet je wel sterk in je schoenen blijven staan.

Stukje bij beetje slank je af en word je bewuster hoe je je leefstijl kunt veranderen. Dan begin je het ook leuk te vinden.

Het leuke aan Tom vond ik dat hij nooit mopperde hij stimuleerde alleen maar. Het is een prima trainer/coach.
Hij heeft veel in zijn mars en als je de juiste aanwijzijngen volgt gaat het je lukken.

Ik kan nu een hele tijd vooruit met deze aanwijzingen.

Groetjes van Carina Schilder te Zeeland.

Artikelen over voeding of afvallen, bewegen, geluk en meer.

De drie pijlers

De drie pijlers geven houvast en uitleg over jouw hulpvraag. Kies één van de pijlers voor meer informatie. --->

Een personal trainer helpt jouw bij bewegen.

Training

Gezond bewegen is dat je pijnvrij en zonder compensatie gedrag je dagelijkse bezigheden kunt uitvoeren.

voeding

Voeding

Afvallen is slechts een middel om jezelf beter te gaan voelen, gezonde voeding geeft positieve energie.

Lees meer over denken en voelen.

Coaching

Een balans in negatieve en positieve emoties zorgt ervoor dat we ons beter gaan en blijven voelen.